Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, JensPlou! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen KnudW (diskussion) 19. sep. 2022, 10:42 (CEST)Svar

HæmningsGuide for renseanlæg redigér

HEjsa og velkommen til. Jeg har flyttet dit bidrag til Bruger:JensPlou/HæmningsGuide for renseanlæg, da det umiddelbart trænger til noget videre bearbejdning, inden det opfylder Wikipedia standarder.

Jeg vil også være ærligt og mene at jeg ikke er sikker på at Wikipedia er det rette sted for denne artikel. Det er meget specifikt og ikke noget, som umiddelbart passer ind i konceptet.

Der er andre projekter under Wikimedia, som måske passer bedre, som f.eks. https://da.wikibooks.org/ , som er et projekt for bøger, manualer osv. Men der er også krav til formatering, kilder etc.

Du kan læse mere om hvordan tingene hænger sammen i den nedenstående velkomst. Mvh KnudW (diskussion) 19. sep. 2022, 10:42 (CEST)Svar

Det er faktisk ikke særlig specifikt da det er et område vi inden for vores branche gerne vil hjælpe hinanden med at blive klogere på.
Det kan godt være den skal ind under "wikibooks".
Jeg er ret ny på området, så jeg vil gerne have lidt hjælp, til at kunne afgøre om hvorfor det ikke kan blive noget i kan være os behjælpelige med at offentliggøre og videre udvikle på.
Vi har dannet en erfagruppe, via spildevandsteknisk forening (SPV), som egentlig har mange emner om spildevand der hele tiden ændre sig det kan være noget så aktuelt som PFOS/PFAS, mikroplast og miljøfremmede stoffer.
Du må rigtig gerne ringe til mig hvis det er noget du må/vil. på 2226 3908
V.h.
Jens JensPlou (diskussion) 19. sep. 2022, 10:54 (CEST)Svar
Hej Knud
Tak for dit svar, vil rigtig gerne kunne bruge wikipedia, men mangler lidt bedere information om hvad der må ligge her, da jeg jo syntes at det passer fint ind i jeres konsept, med at den vel skal kunne bruges som en slags leksikon. Hvor det er muligt at tilføje mere viden og nyt viden på aktuelle områder. Mit/vores område er her Drift af renseanlæg eller også udtrykt på en anden måde hæmning på renseanlæg.
Måske det er overskriften der bare er forkert.
Jeg har derfor meget svært ved at forstå at du/i ikke mener at artikelen passer ind i jeres koncept.
Håber du vil hjælpe mig i gang med at få noget brugbart op enten via wikibooks eller en artikel i wikipedia. Har i andre platforme som evt. kunne være mere aktuelle, for erfaring/drift af folk inden for forskellige brancher. JensPlou (diskussion) 20. sep. 2022, 12:14 (CEST)Svar
Kunne du ikke begynde med at tilføje et afsnit om 'hæmningsproblematikken' til artiklen Rensningsanlæg ?
-- PHansen (diskussion) 20. sep. 2022, 12:34 (CEST)Svar
Hej PHansen
Det var da en fantastisk ide... JensPlou (diskussion) 20. sep. 2022, 12:50 (CEST)Svar
Hej PHansen
Er det muligt at kunne komme til at få lidt hjælp fra dig med hensyn til at lægge billeder/diagrammer op o.s.v. da jeg kan se du er kommet meget langt med at få det til at se godt ud.
Kan man forøvrigt lægge PDF-filer op for downloadning.
vh.
22263908 JensPlou (diskussion) 20. sep. 2022, 13:27 (CEST)Svar
Hej JensPlou. Alle billeder der skal vises i artiklerne skal først lægges op på Commons (Se også "Upload fil" og "Uploading_files"Hjælp til indsættelse i artiklerne)
Jeg har ingen erfaring med at lægge PDF-filer op, men det ser ud til at der findes en kategori på Commons til sådanne filer på dansk: c:Category:PDF files in Danish. Prøv at studere koden til nogle af dem. Her er et eksempel: c:File:Hareskov Værløse Avis - 1945-01.pdf på fire sider, hvor man kan bladre.
Når den så ligger dér, kan man i artiklen sætte en henvisning til den under ==Eksterne henvisninger== nederst. Der er så derfra man kan downloade den.
Vær ophyggelig med at få licensen i orden, ellers bliver det du lægger op blot slettet. Se Hjælp:Valg af billedlicens
Her er et par andre nyttige hvis der skulle blive problemer med at få PDF-filerne til at virke: Hjælp:Teknisk forum, Hjælp:Nybegynderforum og Wikipedia:Anmodning om administratorassistanceHjælp på Commons
-- Mvh. PHansen (diskussion) 21. sep. 2022, 09:23 (CEST)Svar