Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Saksak! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Nico (diskussion) 19. okt 2012, 09:28 (CEST)

Et par tip redigér

 Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen KLN (diskussion) 22. okt 2012, 20:01 (CEST)
 Et lille tip fra en anden wikipedianer.
For at forbedre Wikipedias overordnede troværdighed, bør du angive kilderne til de informationer, du bidrager med i artiklerne. I redigeringsvinduet klikker du på   og udfylder. Husk at se efter, om artiklen har en {{Reflist}} nederst. Med venlig hilsen KLN (diskussion) 22. okt 2012, 20:01 (CEST)

Henstilling redigér

Hej! Jeg ser du retter lidt frem og tilbage for at følge kritikken mht. de kvalitetsskabeloner, der er kommet på artiklen Christine Dueholm. En del af kritikken går nok på stilen - at artiklen mere virker som en reklame eller CV, så jeg vil give dig det gode råd at kigge på velkomstskabelonen øverst på denne side og bruge lidt tid på at følge de hjælpelinks, den indeholder. Du kan også kigge lidt på hvorledes andre artikler på Wikipedia er opbygget - gerne lignende biografier - så du får en fornemmelse af hvad du skal prøve at ramme.

Med venlig hilsen --Jørgen (diskussion) 23. okt 2012, 09:45 (CEST)

Igen: Sæt dig venligst ind i stilmanualen, før du opretter flere artikler. I sidste ende kan dine bidrag blive slettet, hvis ikke de følger et minimum af standarder. Mvh. --KLN (diskussion) 23. okt 2012, 15:05 (CEST)

Interne og eksterne henvisninger redigér

I artikelteksten skal der kun være interne henvisninger af formen [[navn]], som går til andre (skrevne eller uskrevne) artikler her på dansk Wikipedia. Henvisninger til eksterne websider kan anvendes som kildeangivelser (samles i et separat afsnit), mens henvisninger til andre sprogudgaver ikke medtages her.

Når man skal underbygge en oplysning i artiklen, anfører man med en note at der findes en kilde til oplysningen. Disse noter samles sammen i et selvstændigt afsnit i bunden. Se Wikipedia:Kildeangivelser.

Henvisninger til andre sprog medtages normalt kun i én enkelt form: Når samme emne behandles i en artikel på et andet sprog, kan man allernederst på siden indsætte henvisninger til de forskellige sprogudgaver. Der skal altså ikke medtages henvisninger til andre artikler på andre sprog. Det skyldes dels at læseren ikke nødvendigvis forstår sproget, og dels at hvis man altid henviser til et andet sprog, går der længere tid før artiklen på det lokale sprog, bliver skrevet.

I det hele taget ville det være gavnligt for dig at læse stilmanualen igennem. Her står der rigtig mange gode tids og råd til hvordan artiklerne udformes. Se også på hvordan andre artikler sættes op. Tænk over hvilke oplysninger, som er relevante (og interessante) for læseren. --|EPO| COM: 25. okt 2012, 10:25 (CEST)

David Grønlund redigér

Med hensyn til Diskussion:David Grønlund, bemærk da venligst at Wikipedia ikke er et sted for vidtløftige spekulationer og teorier: Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er. Hjart (diskussion) 10. dec. 2023, 05:09 (CET)Svar

Tak, Hjart :) Saksak (diskussion) 31. mar. 2024, 21:55 (CEST)Svar