Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Wilfred Jensen! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Nico (diskussion) 29. jan 2019, 16:06 (CET)

Ny Munkegade redigér

Davs Wilfred, og velkommen til. Umiddelbart ser din nye artikel, Ny Munkegade, meget god ud, men desværre virker din kilde fra AarhusWiki ikke specielt pålidelig. Derfor har jeg påsat en skabelon (specifikt denne), da kilden fra AarhusWiki ikke virker specielt pålidelig. —Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 30. jan 2019, 22:21 (CET)

Hej. Jeg er bare gået ud fra at AarhusWiki var i orden, da artiklerne her er kildebelagte. Har du erfaring med upålidelige tekster derfra? --Wilfred Jensen (diskussion) 30. jan 2019, 22:23 (CET)
Nej, det har jeg ikke. Jeg lagde faktisk ikke mærke til kilderne på AarhusWiki. De ser rigtig pålidelige ud. Dog er det stadig anbefalet, at du selv læser kilderne. Du skal nok have en fat i en lidt mere erfaren bruger end jeg til at afgøre denne sag. Du kan prøve at spørge på nybegynderforummet. Og igen, velkommen til. —Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 30. jan 2019, 22:29 (CET)
Ved den første artikel jeg lavede, gik bruger Nico ind og lagde kilden med AarhusWiki på. Da han så vidt jeg kan se, er en erfaren bruger, må det vel være i orden? AarhusWiki er en lokalwiki og ikke en parallel wikipedia a la den engelske eller tyske, så de er næppe anvendelige som førstehåndskilder. Men jeg er nybegynder, så jeg ved ikke hvad der er rigtig kutyme. :-) --Wilfred Jensen (diskussion) 30. jan 2019, 22:36 (CET)
Ja, det tror jeg, afgører sagen. Nico er bestemt én af de mest erfarene brugere på dawiki (en forkortelse for ‘’dansk Wikipedia’’). Jeg har nu slettet skabeloner. Mange tak, der lærte jeg noget nyt :P —Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 30. jan 2019, 22:47 (CET)
Egentlig er mine overførsler af materiale bare en måde at få gjort op med "de røde ord" (manglende artikler) på dawiki. Jeg tror chancen for at nogle vil finde endnu flere (og bedre) kilder og samtidigt vil føle sig inspireret til at dykke ned i viden om f.eks. aarhusianske lokaliteter, vil være større hvis der er skrevet noget i forvejen end hvis man skal starte helt forfra. Men det er bare min egen tese. Forhåbentligt vil artiklerne langsomt begynde at adskille sig fra AarhusWikis. Tak for velkomsten, i øvrigt. :-) --Wilfred Jensen (diskussion) 30. jan 2019, 23:01 (CET)

Selv tak Wilfred Jensen, Jeg mener artiklerne fra AarhusWiki der drives af Aarhus Stadsarkiv generelt holdet en fin standard som vi skal være glade fort at kunne benytte, og med klar licens under CC. Du skal nok bare tage deres kildeangivelser med når du anvender teksten. - Nico (diskussion) 31. jan 2019, 15:14 (CET)

Hej Nico. Jeg vil gerne lægge kildeangivelser ind på et senere tidspunkt (andre må selvfølgelig også gøre det imellemtiden), men først og fremmest vil jeg gerne gøre op med de røde links på dawiki (når nu ikke ophavsretten overskrides). Jeg fornemmer vi er en del med interesse i Aarhus, så rettelser og tilføjelser er mere end velkomne. --Wilfred Jensen (diskussion) 31. jan 2019, 15:26 (CET)

Ophavsret redigér

Har du undersøgt hvilke undtagelser fra ophavsretten, AarhusWiki måtte have? Jeg kan ikke finde noget på deres websted, så jeg går ud at deres artikler er fuldt dækket af ophavsretsloven. Og dermed ikke må kopieres. --Madglad (diskussion) 31. jan 2019, 14:21 (CET)

Her er noget om rettighederne til at publicere deres materiale: AarhusWiki:Licenser. Så vidt jeg tolker det, er der fri afbenyttelse af værket, og kildehenvisningen til AarhusWiki fungerer også som en kreditering af deres skribenter. --Wilfred Jensen (diskussion) 31. jan 2019, 14:33 (CET)
Citat fra ovennævnte link: "Ønsker nogen at genbruge materiale fra AarhusWiki afkræves de med andre ord ikke at opliste samtlige forfattere af en artikeltekst. Vil man vide hvilke personer, der helt specifikt har bidraget med hvilken del af en artikel, findes der for hver artikel en sidehistorik, der angiver det præcise indhold af hvert enkelt bidrag." (citat slut). --Wilfred Jensen (diskussion) 31. jan 2019, 14:38 (CET)