Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, F.bendik! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen TherasTaneel (diskussion) 30. jan 2015, 10:31 (CET)

Brug interwiki, på wikidata i stedet for at indsætte det i artiklerne. TherasTaneel (diskussion) 30. jan 2015, 10:33 (CET)


Interwiki redigér

Hejsa. Vær obs på at man er gået væk fra de manuelt indsatte interwikilinks og derfor bruger Wikipedia:Wikidata istedet. Desuden skal man også lige være opmærksom på hvad man knytter sammen, f.eks. er det norske Pasientombud ikke det samme som f.eks. det danske. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 7. apr 2015, 17:12 (CEST)

180. længdekreds redigér

Jeg har fjernet dine ændringer på denne artikel, da artiklen er på dansk wiki og ikke norsk. Vrenak (diskussion) 16. apr 2016, 14:04 (CEST)

Hvad er dit formål redigér

Jeg så din redigering af Københavns Frihavn, hvor du slettede tusinder af bytes! mvh Per (PerV) (diskussion) 26. apr 2018, 08:33 (CEST)

 Hej F.bendik. Jeg har opdaget, at dine redigeringer er i strid med vores politikker og normer.
Jeg vil derfor henlede din opmærksomhed på, at tests, nonsens, jokes, chikane, reklamer og fejlagtige oplysninger ikke er velkomne. Måske var det ikke tilsigtet. I så fald vil jeg foreslå dig at læse følgende links med gode råd for at undgå gentagelser.


Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen.

På forhånd tak, mvh Per (PerV) (diskussion) 26. apr 2018, 08:33 (CEST)
 Hej F.bendik. Stop venligst!
Hvis du fortsætter med at vandalisere sider, vil der blive iværksat sanktioner mod dig. På forhånd tak, mvh Per (PerV) (diskussion) 26. apr 2018, 08:47 (CEST)


Per V Det var en beklagelig feil, men nå er der rettet F.bendik (diskussion) 26. apr 2018, 08:52 (CEST)

OK - du er tilgivet! Men du forsøgte vist at indsætte Frihavnsbanen under == Se også ==, der er også Frihavnens Station. Jeg ved ikke hvilken artikel, du synes passer bedst ind. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. apr 2018, 08:59 (CEST)

Per (PerV) Jeg skylder en forklaring for dette rotet: Jeg oversetter Frihavnen til nowiki, og har inn både den danske og den norske. Jeg skulen endre den norske og var ikke klar over at det var dawiki jeg arbeidet ned. Forøvrig nyttige opplysninger om Frihavnen. Selv hadde jeg intetet kjennskap, uten adressen til Peter JustesenF.bendik (diskussion) 26. apr 2018, 10:02 (CEST)

Jeg blev også lidt overrasket over dine redigeringer; men forstår nu hvorfor der lige røg 14.000 bytes af artiklen   God arbejdslyst med artiklen på nowiki   mvh Per (PerV) (diskussion) 26. apr 2018, 10:02 (CEST)
 Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Vi opfordrer alle brugere til at lege med de forskellige muligheder og funktioner på Wikipedia. For at undgå at der derved sker utilsigtet skade på artiklerne, kan man benytte Sandkassen, der er et fælles område til netop dette formål. Du er også velkommen til at oprette en egen sandkasse ved at trykke på dette røde link. Alle redigeringer kommer dog stadig med på listen over seneste ændringer så husk altid at bruge forhåndsvisning.


 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 1. maj 2018, 15:16 (CEST)Svar

Flyulykker i Danmark redigér

Dine redigeringer i artiklen Flyulykker i Danmark ser lidt mystiske ud. Er det fejl ? --Pugilist (diskussion) 3. maj 2018, 13:09 (CEST)Svar


Hei Pugilist Det var nok en lille fejl, og takk for din oppmerksomhet. Jeg oversetter denne til Nowiki, og skulle endre noe, og så var jeg ikke obs på at jeg var inne på Dawiki. Beklager, men feilen er nå rettet opp F.bendik (diskussion) 3. maj 2018, 13:50 (CEST)Svar

Ja, jeg tænkte nok, det var sådan noget :-) Held og lykke med det videre arbejde. --Pugilist (diskussion) 3. maj 2018, 13:53 (CEST)Svar

Dansk og norsk redigér

Hej F.bendik, jeg vil gerne bede dig holde øje med, hvornår du er på norsk Wiki og hvornår på dansk. Det er spild af både din og vores tid, at vi skal fjerne redigeringer, hvor du ændrer korrekte danske former til norske her på DA-wiki (senest Patronatsret og Marylandkampagnen). Håber du vil være opmærksom på det. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 13. maj 2018, 15:57 (CEST)Svar

Hei SorenRK. Beklager jeg skal passe på og unngå slike tabber i fremtiden Mvh F.bendik (diskussion) 13. maj 2018, 17:45 (CEST),Svar

Forsigtighed redigér

Må man mane til forsigtighed og mere omtanke med hvilken version man er på og hvad man får slettet af artikler, som f.eks. Flensborg Søfartsmuseum‎ ? Mvh KnudW (diskussion) 22. maj 2018, 22:03 (CEST)Svar

Og igen-igen i Sofisme. Vh. SorenRK (diskussion) 19. jun 2018, 12:11 (CEST)

Blokering redigér

Blokeret|1 Dag|Savfisk (diskussion) 19. jun 2018, 12:11 (CEST) Erstatning af danske ord med norsk betragtes som hærværk. Savfisk (diskussion) 19. jun 2018, 12:11 (CEST)

Jeg har ophævet blokeringen, da det ikke er hærværk, men blot en fejl.
Jeg vil dog henstille igen-igen, at du er opmærksom på, om du er på dansk eller norsk Wikipedia når du redigerer. --Pugilist (diskussion) 19. jun 2018, 12:27 (CEST)
Jeg er blevet overbevist om at brugeren gør sit bedste for at undgå fejlen og var i god tro. Derfor anulleres skabelonen. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 19. jun 2018, 19:46 (CEST)
Bruger:Savfisk. Takk, du har helt rett. Mvh F.bendik (diskussion) 19. jun 2018, 20:37 (CEST)

F.Bendik. Jeg vil bede om endnu engang at du er opmærksom på hvad du laver. Jeg er klar over at det skyldes fejl eller uopmærksomhed, men dette kan ikke blive ved. Mvh 25. jun 2018, 15:51 (CEST)

Bruger:Savfisk, Beklager igjen. Du har min sympati. Mvh F.bendik (diskussion) 25. jun 2018, 16:18 (CEST)

Maskinoversættelse redigér

Hej F.bendik. Jeg har lige redigeret artiklen Lena Wärnlöf, som du har oprettet, og kiggede derefter på andre artikler som du også har oprettet. Både artiklerne Viggo Widerøe, MCU Park og Dental engine har præg af maskinoversættelse. Du skriver på din brugerside: "Bruker norsk bokmål, Skriver et brukbart engelsk." Kan du skrive dansk? ellers vil jeg foreslå at du beder om hjælp til oversættelse, når du skriver artikler på Dansk Wikipedia. --Kjeldjoh (diskussion) 2. okt 2018, 10:06 (CEST)

Maskin og tannlegestol (enten separat eller alt i en unit) redigér

Hej Bendik, Jeg oppfordrer deg til å starte Bruger:F.bendik/Dental engine.
Jeg foreslår at du leser den engelske artiklen, og oversetter den første og den andre setningen.
Jeg har prøvd å finne det norske navnet. Det nærmeste jeg har kommet, er å finne ut at i Norge snakker man om "behandlingsrom", og hver af disse kan ha en eller flere units. (Jeg vet ikke hva som evt. er forskjellen mellom "unit" og en arbeidsstasjon.)
Hvis du ikke får anden beskjed, om hva artiklen skal hedde, så foreslår jeg at du kaller artiklen, Dental engine.
Nedenfor har du kopi av første afsnidt i din artikel som måske bliver slettet i dag.

"En '''dental motor''' er en stor stol-side apparatet (det er ofte [[Stol|formanden]] selv) til brug i en [[Tandpleje|tandlæge kontor]]. På minimum, en tandlæge motor tjener som en kilde af mekaniske eller pneumatiske for en eller flere håndstykker. Typisk vil det også omfatte en lille hane og en spit-vask, som patienten kan bruge til at skylle, samt en eller flere sugeslanger, og en komprimeret luft/fvand til kunstvanding dyse til at blæse eller vaske snavs klart af arbejdsområdet i patientens mund. Det udstyr, der muligvis indeholder en ultralydsrensning apparat, samt et lille bord til at holde instrument skuffe, arbejdslygter, og muligvis en computer skærm."

Jeg skal prøve å holde et øye med første afsnidt i dine kommende artikler. Mvh Sju hav (diskussion) 2. okt 2018, 12:52 (CEST)

Forslag til tekst som du kan vurdere å jobbe videre med redigér

  • "En dental motor er en type apparat til brug i en tandlæge kontor. Apparatet står ved siden af tannlegestoler, eller er bygget ind i stolen. "
(Jeg har tatt utgangspunkt i din tekst, og fjernet litt, og lagt til litt.) Sju hav (diskussion) 2. okt 2018, 13:10 (CEST)

Maskinoversættelser redigér

F.Bendik. Jeg vil gerne bede dig om at undlade med at bidrage med oversatte artikler. De er desværre konsekvent af sådan en dårlig kvalitet at de ikke er til at redde og derfor har jeg slettet Faggot.

Den var uforståelig. Mange af dine bidrag er af lignende kvalitet. Der er ingen, der har lyst til at rydde op efter dig med sådanne kæmpe artikler.

Du har fået det samme at vide på andre Wikipediaer før. Mvh KnudW (diskussion) 8. okt 2018, 09:57 (CEST)

F.Bendik. Kunne jeg bede om en bekræftelse af at du har set dette og at du forstår problemet? P.t. lader det ikke til at det er tilfældet. Mvh KnudW (diskussion) 8. okt 2018, 12:22 (CEST)
@F.bendik: Du svarer ikke på henvendelserne her, men fortsætter med at lave fejlbefængte maskinoversættelser. Kunne du ikke ændre prioriteringerne lidt? Vh. SorenRK (diskussion) 15. okt 2018, 12:49 (CEST)

Bruger:F.bendik/... redigér

@F.bendik:
Artikler som starter med,
Bruger:F.bendik/

Har du noen slike artikler på lur?

Bruger:F.bendik/Unstad?

At du har en eller annen oversettelse på "dine" brugersider/ arbejd-sider, er ikke problematisk mener jeg.
At noen tar din oversettelse, og jobber videre med den, og gir den ut, og navngir deg som deltager (etc.) i den videre oversettelsen - er det akseptabelt for deg?

Det kan vel ikke skade, å skrive inn i denne tråden, navnet på dine nye brugersider/ arbejd-sider - etterhvert som slike dukker opp?

Det er tillatt å ha flere arbejdsider gående, på en gang. Mvh 178.232.102.109 18. okt 2018, 02:54 (CEST)

Tør man spørge om denne store interesse fra nordmænd for at redigere på dansk Wikipedia? --Madglad (diskussion) 18. okt 2018, 03:15 (CEST)

Digression: "... interesse fra nordmænd for at redigere på dansk Wikipedia?" redigér

Et godt spørsmål, måske. Jeg har leita (med lys og lykte) gjennom bidragene [1] til F.Bendik.
Emner som han har valgt at arbejde med, er interessante.
Foreløpig ser jeg ingen tegn som kan gi støtte til konspirasjonsteorier.
At dansk wikipedia er en ettertraktet kunnskapsbase, også for nordmenn, kan være en enkel forklaring på din bekymring / ditt spørsmål. 178.232.102.109 18. okt 2018, 04:32 (CEST)

Blockerad på SVWP redigér

Jag har idag blockerat användaren permanent från redigering på svenskspråkiga Wikipedia. - Tournesol (diskussion) 20. okt 2018, 12:39 (CEST)

@F.bendik:
Jeg anbefaler at du kommuniserer snarest, at du har tenkt å konsentrere deg om å lage arbejdssider, uten å legge artikler i hovedrommet.
Jeg veit om minst en wikipedia-bruger, som er villig til å jobbe med deg, slik at minst en av dine fremtidige arbeidssider blir startet som en sub-stub eller stub.
Bruger:F.bendik/arbejdsside fra cirka Oktober 20 (2018), er
et forslag til arbejdsside.

Hvis du ikke kommuniserer snarest dine intensjoner om konkret hvordan du skal innrette deg, så kan det hende at du blir blokkert så fort du lager en artikkel med flere feil.
(Du er en af de eldste bidragsyterne på "norsk-wiki", og det kan hende at du har sluppet billig unna, der andre ville blitt straffet fortere og eller hardere.)
Tro meg når jeg sier at dette er "ikke den rette tiden" til å irritere administratorer på dansk-wiki.
Et "feilskjær" på dansk-wiki, og du blir godt mulig permanent blokkert.
At du ikke har bygget opp nok goodwill på dansk-wiki, er mitt syn.
Igen - ingen nye artikler i hovedrommet (fra deg), er min anbefaling, slik at du unngår å bli permanent blokkert! Vh 176.11.28.31 20. okt 2018, 13:04 (CEST)

Forslag om blokkering redigér

Jeg foreslår at du blokkeres for en eller to uker.
Forslaget kan godt gjelde fra nå, eller man kan vente til neste gang du gjør en feil som du har fått mange advarsler om.
(I dag gjorde du denne [2]) fejlen, som du rettet opp etter to minutter.)
En forutsetning for mitt forslag om blokkering, er at administratorene anstrenger seg for at du ikke blir bannlyst i løpet av blokkeringstiden.

Om Martin Caidin blir beholdt, så mener jeg at det spiller ingen rolle (med hensyn til blokkering), fordi din version af teksten bommet altfor mye. 176.11.28.31 22. okt 2018, 17:51 (CEST)/ 176.11.28.31 22. okt 2018, 17:59 (CEST)
En annen relativt stor fejl i dag: [3]. 176.11.28.31 22. okt 2018, 18:10 (CEST)

Blokkering på nynorsk-wiki og restriksjoner på norsk-bokmål wiki redigér

Blokkerings-logg på nynorsk-wiki: "2. november 2018 kl. 13:07 ... blokkerte F.bendik ... for 1 dag ... (Over fem omsette artiklar på ein dag".
(Får lov å oversette maksimalt 5 artikler pr. dag - [når han ikke er blokkert].)
På bokmål-wiki ser det ut som han er blokkert fra å skrive i vanlige artikler, men han har lov til å lage arbeijdssider og skrive i diskusjoner.[4]. Vh 178.232.76.141 2. nov 2018, 22:24 (CET)

Trenger stubb (eller artikkel) om redigér

Hei F.Bendik
*Lærerstriden i Norge under den andre verdenskrig,
trenger vi artikel om.
Vennligst se Lærerstriden i 1942, eller SNL eller artiklen (paywall) som leder fra forside-overskrift "- Dette er den store, norske heltefortellingen". Vh 176.11.49.163 3. dec 2018, 23:16 (CET)

"Skibataljon Norge". Etableret vinteren 1943-44, på tysk side af krigen. Hva skal artiklen hedde? redigér

Det tyske navn er,
SS-Jäg.Schi-Btl. "Norge", eller
SS-Jäger Schi-Bataillon "Norge"[1] (1942/43: Skikompanie "Norge").

"Skibataljon Norge"?
(Reference: *Frode Halle. Fra Finland til Kaukasus. Nordmenn på østfronten 1941–1945. Litt av deres historie—fortalt av dem selv. (1972) Dreyers forlag. S. 198.)
Bogen er tilgjengelig fra norske ip-adresser, weblink [5].

Måske kan man sige at battalionen var tysk, og de fleste soldatene var norske.
Da er jo det tyske navnet, battalionens navn.
Indspill? Mvh 176.11.196.157 20. dec 2018, 21:32 (CET)
Den første chef for batalionen, var tysker. (Ref: S. 215.) 176.11.228.175 21. dec 2018, 00:58 (CET)/ 176.11.228.175 21. dec 2018, 00:59 (CET)

Referencer

  1. ^ "Tagesbefehl". Arkiveret fra originalen 2013-09-14. Hentet 2013-08-08. {{cite web}}: Ukendt parameter |offline= ignoreret (|url-status= foreslået) (hjælp). "[...] SS-Jäg.Schi-Btl. Norge"


Clickbait og/eller substans redigér

  • Spissformulering, som følger? (Er påstanden skryt eller satt på spidsen, eller er en form for standard i et "service-yrke" eller en subkultur i en organisasjon?)
    "Norske ... (53) var 15 år i Fremmedlegionen: Anser det å drepe som en formalitet".
    Paywall, delvis: [6]. Vh 178.232.14.188 25. dec 2018, 19:49 (CET)

Jordskred i Norge redigér

Jordskred i Norge.
Se [7], jeg skal prøve å skrive litt der.

Kategori:Jordskred. Interessant? 89.8.190.190 30. dec 2020, 18:06 (CET)